Concept

Concept

Hestia is een bouwbedrijf dat op efficiënte wijze de bouwwereld wil veranderen. Momenteel worden er in Nederland te weinig huizen gebouwd en is het bouwproces inefficiënt en vervuilend. Door ontwerp, productie en bouw zelf te doen kunnen wij sneller en duurzamer bouwen dan de traditionele bouw. De bepalende factor hierin is het op industriële schaal produceren van modulaire houten woonunits.

Hestia werkwijze
(ontwerpen en bouwen)

Momenteel is 50% van de faalkosten toe te schrijven aan problemen tussen de bouwer en architect. Door deze 2 disciplines te integreren en al bij het ontwerp rekening te houden met het latere bouwproces kunnen deze faalkosten worden voorkomen. [.]

Lees verder

Duurzaamheid

8% van de wereldwijde CO2-uitstoot is toe te schrijven aan de betonindustrie. Door met hout en andere duurzame grondstoffen te werken kunnen wij een positief aandeel hebben in het terugdringen van de klimaat problematiek. Aangezien hout met een FSC-keurmerk uit duurzame beheerde bossen komt. Wordt het mogelijk om volledig circulair te bouwen.

Lees verder

Industrialisatie

Momenteel is er een groot woningtekort in Nederland, tegelijkertijd is er een tekort een personeel die deze woningen zouden moeten gaan maken. Door te prefabriceren kan je met minder mensen, meer woningen bouwen. In de fabriek van onze partner worden de modules onder geconditioneerde omstandigheden in elkaar gezet.

Lees verder